Verslag Herfstvakantie 2014

 

Voor onvergetelijke

kindervankanties

Wij vragen uw donatie:

NL44RABO 0111.829.399

Verslag Herfstvakantie 2014

Eindelijk was het zover, maandagmiddag na de lunch werden de kinderen verwacht.

17 kinderen via de voedselbank Hoorn en 3 kinderen via Stichting Esdégé-Reigersdaal. De kinderen stonden te trappelen. Via sms hadden diverse ouders te kennen gegeven dat hun kinderen nog nooit op vakantie waren geweest. Ook waren er kinderen bij die zo gelukkig waren dat ze nog een keer mochten komen, ondanks dat deze kinderen van de zomer ook hadden genoten van een vakantie bij onze stichting. Na het avondeten misten we nog 1 kind, ze werd rond 19:00 uur gebracht, vergezeld door 2 neefjes, bekenden van ons en de voedselbank. Wij komen ook vakantie vieren, zeiden ze. Er werd alleen maar geknikt, waarop Anneke zei, elk kind is welkom. En zo kwamen er nog een paar kinderen bij deze week. Totaal 27 kinderen. En voor allemaal een mooi bed en een eigen knuffel.

Dag 1: Met de kinderen en een aantal begeleiders naar het Kinderparadijs Koggenland gegaan. Ondanks de regen (we konden daar niet bij de buitenattracties) hebben de kinderen zich kostelijk vermaakt. De entree was gesponsord door de eigenaar van het kinderparadijs. Een bril van 1 van de kinderen was gesneuveld, dus op naar de brillenwinkel. Geheel kosteloos werd de bril gerepareerd en opgepoetst door de plaatselijke opticien. Het kind dacht dat het een nieuwe bril was, hihi. ’s Avonds met z’n allen een gezonde verse maaltijd, voorgerecht, hoofdgerecht en toetje. Belangrijk voor de kinderen, niet alle kinderen eten dagelijks gezond, bij ons wel .Na het eten was het tijd voor bingo: alle kinderen prijs. Als afsluiter van de dag een kussen gevecht en daarna lekker slapen.

Dag 2: Deze dag een grote verrassing voor de kinderen. Na de lunch een uitje, Waarnaartoe? Dat zeggen we lekker niet, dat is een verrassing. Met 5 auto’s zijn we ernaartoe gereden. 3 auto’s hebben 2 keer gereden om ervoor te zorgen dat alle kinderen bij de verrassing aanwezig konden zijn. En dan: glow in the dark, mini midgetgolf met 3D-brilletjes in Heerhugowaard. Wat een ervaring voor de kinderen. Na het mini midgetgolf mochten de kinderen ook nog op een draaiende rodeostier zitten. Die kon gelukkig op allerlei standen bewegen, dus zelfs de kleinste onder ons (5 à 6 jaar) mochten op de stier met een mooie cowboyhoed. De branieschoppers van 12 en 13 jaar gingen natuurlijk veel harder, maar niemand is eraf gevallen. ’s Avonds versgemaakte kipnuggets en kibbeling van (zelf gevangen vis uit Noorwegen). Heerlijk en alles ging slik vingerend op. Na het eten kwam de brandweer voor een oefening op het park en lieten de kinderen zien hoe een zieke boom werd gesnoeid en omgehakt. Super leuk.

Dag 3: Handarbeiddag. Zelf lampionnen maken en allemaal mooi versierde mandjes. ’s Middags een spel gespeeld, levend stratego, dat is altijd weer een groot succes. Het avond eten werd verzorgd door een lief echtpaar (72 en 78 jaar) die de hele middag 160 pannenkoeken hebben staan bakken. Een pluim voor deze 2 mensen. Na het eten hebben we St. Maarten gewoon op 15 oktober gevierd en de kinderen met de zelfgemaakt lampions en mandjes ’s avonds langs de deuren laten gaan om snoep op te halen. (Lieve bekende mensen van de vrijwilligers die het leuk vonden om mee te doen, stonden klaar).

Dag 4: Repeteren voor de bonte avond. Ieder kind doet mee en mag verzinnen wat te doen.

Dit keer was er ’s avonds niet één kind die niet mee wilde doen. Niemand verlegen, echt fantastisch. Een grandioze afscheidsavond en iedereen hoopt: tot een volgende keer.

Dag 5: Na de lunch, helaas, alle kinderen weer huiswaarts.

 

 

Het doel van Stichting Hensbroek Kindervakanties,

is het organiseren van zoveel mogelijk onvergetelijke vakanties voor kinderen die in een situatie verkeren waarin zij niet met hun ouder(s)/verzorger(s) op vakantie kunnen .

Contact

gegevens:

Kerkweg 9a

1711RR Hensbroek

contactpersoon:

Anneke Korst

06 51954915